Nema više zainteresiranih za nastup u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povjerenstvo za ljetne programe u Areni nije imalo posla na sjednici u srijedu na kojoj je planiralo razmatrati ponude izvodaca zainteresiranih za preostale ljetne termine.

- Nažalost, moram reci da u proteklom periodu nismo dobili niti jedan upit, niti zahtjev za dodjelom termina tako da sve ostaje kao što je na ranijim sjednicama odluceno, rekao nam je predsjednik povjerenstva i procelnik Erik Lukšic. Iako je, prema Lukšicevim najavama, bilo upita za dva koncerta latinskoamerickih izvodaca, ti se organizatori više nisu javili.

Dosad je za termin u Areni pristiglo šest prijava od kojih su cetiri i dobile termin. Sezonu je 8. srpnja trebao otvarati koncert Olivera i klape Cambi i prijatelji, ali je iz sheme ispao Oliver, pa ostaju samo klape. U kolovozu bi 4. kolovoza trebao biti koncert Zdravka Colica, tjedan dana kasnije, u subotu 11. kolovoza, planirana je opera "Aida", a sredinom mjeseca, tocnije 14., trebao bi biti najocekivaniji koncert ove ljetne sezone, onaj Toma Jonesa. Zasad to ostaju jedini rezervirani termini.

Povjerenstvo je potvrdilo da ce se u terminu od 21. do 28. srpnja, prema Programu javnih potreba u kulturi, u amfiteatru održati 59. festival igranog filma u Puli u organizaciji Pula Film Festivala, iako tehnicka ekipa Pula Film Festivala ulazi u amfiteatar vec 14. srpnja. Istovremeno, Povjerenstvo je odbilo dodijeliti termin za koncert Željka Joksimovica te za Bunker - festival zabranjenih i zaboravljenih filmova. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter