Nema više valbandonskog mosta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je rušenje mosta u lucici u Valbandonu bilo najavljeno za ponedjeljak, nakon pripremnih radova i rezanja ograde u petak je prepiljen na dva dijela i uklonjen. Zbog toga je nakratko bila obustavljena plovidba lucicom.

Kako nam je rekao upravitelj MUP-ovog odmarališta u Valbandonu Zoran Butkovic, novi most je vec gotov, a izgraden je u poslovnoj zoni u Galižani. Sljedeci tjedan pocinju pripreme za njegovo postavljanje i u funkciji ce biti za oko mjesec dana.

Nešto je drugaciji od dosadašnjeg, bit ce polukružnog oblika, željezne konstrukcije i nece imati stepenice, a malo ce se razlikovati i u dimenzijama pa ce biti desetak metara duži, tridesetak centimetara viši i pola metra širi.

"Glavna je razlika izmedu dvaju mostova u obliku, jer bi viši most zatvarao vidik", istaknuo je Butkovic. Izvodac radova je tvrtka "Vladimir Gortan", a investitor Ministarstvo unutarnjih poslova, koje ima nekretnine s obje strane lucice.

Nakon postavljanja novog mosta pulska Lucka uprava ce sanirati lucicu, a predvidena je sanacija i rekonstrukcija derutnih molova buduci da se njihovi korisnici onuda krecu na vlastitu odgovornost. U proljece slijedi i produbljivanje te odmuljavanje uvale.


Podijeli: Facebook Twiter