Nema više seksualnih sadržaja na iPhoneu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Apple je posljednjih dana krenuo u cistku aplikacija sa seksualnim sadržajem iz svog ducana za iPhone aplikacije, a sve je krenulo od prilicno bezazlene aplikacije Wobble iBoobs, koja omogucuje da na slici neke žene oznacite grudi i gledate ih kako poskakuju.

Covjek koji stoji iza aplikacija Wobble iBoobs, Jon Atherton, pokušao je od Applea saznati koja su nova pravila za aplikacije sa seksualnim sadržajem i ispalo je da su upravo nevjerojatno stroga. Nema golotinje, nema bikinija, nema cak ni žena (vjerojatno ni muškaraca) u tajicama i opcenito niceg što bi moglo seksualno uzbuditi korisnika.

S druge strane, u Appleovom ducanu s aplikacijama još uvijek veselo boravi Playboyeva aplikacija, pa je sada pitanje hoce li Apple i dalje imati dvostruke standarde ili ce i tu aplikaciju ukloniti iz App Storea.

Apple vec dugo muku muci s odobravanjem aplikacija za App Store i pravila po tom pitanju cesto su bila posve nejasna, a pogotovo kad je bila rijec o seksualnim sadržajima.

Cini se da uoci dolaska iPada na tržište Apple želi posve ukloniti takve sadržaje i dati do znanja da iPad i pornografija (a bome i erotika ili bilo kakva seksualnost) ne idu zajedno.


Podijeli: Facebook Twiter