Nema više KUD Idijota

KUD Idijoti prestaju s radom (arhiva)
KUD Idijoti prestaju s radom (arhiva)

Priča s KUD Idijotima definitivno je gotova nakon odlaska Branka Črnca Tuste i nikakve nove postave neće biti, potvrdio nam je Sale Veruda.

- Nakon Tustine dijagnoze iz veljače prošle godine, zaostale termine smo odrađivali kao trio i od lanjskog svibnja više ne postoje glazbene aktivnosti benda, a Tustinom smrću bend je i fizički prestao postojati. Neću obnavljati postavu, raditi nekakve reunione…, kaže Sale Veruda. Nastavlja rad sa svojim bendom Saša 21 i ne želi se upuštati ni u kakve tribute projekte.

- Saša 21 je bio zamišljen kao moj projekt u kojem bih snimio potpuno nove pjesme, s novim ljudima, i cilj je bio izlazak albuma na vinilu. Od tog cilja nisam odustao. Eventualno, možda, nekom iznimnom prigodom mogu izvesti nešto iz repertoara Idijota, ali toga ću se strogo čuvati jer ne bih želio da se Saša 21 pretvori u neki tribute bend Idijota, objasnio nam je.

Iza Idijota je ostao nedovršeni i neobjavljeni album "Zbogom, Istro" pa smo ga pitali što će biti s tim?

- Odlično pitanje. Stalno sam govorio da Tusta nije otpjevao nekoliko pjesama, što je točno, ali nije kriv on nego ja, jer nisam završio tekstove. Glazbene podloge za sve pjesme su snimljene i stoje u kompjutoru u studiju Partyzan. Mislim da ću završiti pjesme koje je Tusta otpjevao i koje se daju izmiksati u kompletu, a ima ih četiri ili pet pa ćemo možda čak i posthumno objaviti reduciranu varijantu tog albuma. Neki kolege su predložili da otpjevam ostatak svih pjesama koje nisu završene pa da se ipak objavi cijeli materijal. Ne znam, vidjet ćemo što će biti, ali mislim da ćemo objaviti barem te pjesme koje je Tusta otpjevao, odgovara nam Sale.

Uz sve ovo što se dešava kaže da ima više pitanja nego trenutno odgovora, ali očekuje da će se i to razriješiti. Podsjećamo da su Idijoti s Tustom već na koncertima izveli neke pjesme sa "Zbogom, Istro", poput "Vesna 2". (piše M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter