Nema veceg sindikalista od mene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obilježavanjem 20. obljetnice osnivanja Mladeži HDZ-a, vecinska stranka je danas u Ciboni, godinu dana prije redovnih parlamentarnih izbora, fakticno zapocela predizbornu kampanju. Okupilo se preko šest tisuca ljudi i cijeli vrh stranke predvoden predsjednicom Jadrankom Kosor. Bilo je puno pljeska, mahanja zastavama, ustajanja s mjesta i skandiranja «Jadranka Kosor, Jadranka Kosor».

"Kad vidim ovakvu atmosferu znam da je pred nama snažna buducnost", ustvrdila je premijerka. Njezin polusatni nastup bio je prožet optimisticnim najavama nove izborne pobjede 2011., a nazirala se i strategija kojom ce HDZ pokušati zadržati vlast. Stranka ce se, naime, predstaviti ponajprije zaposlenima u državnoj upravi i umirovljenicima, kao zaštitnica njihovog socijalnog statusa.

"Rebalansom nismo htjeli smanjili place i mirovine kao što su to neki tražili od nas. Dok god ima mogucnosti branit cu place svakog zaposlenika u državnoj upravi. Branit cu standard svakog lijecnika, medicinske sestre, ucitelja, profesora i cistacice. Branit cu svaku mirovinu i standard svakog umirovljenika, vaših djedova i baka. Nema veceg sindikalista od mene", naglasila je Kosor.

Za taj dio govora dobila je i najvece ovacije. No, istovremeno je ponavljala da su pred Hrvatskom još dublji rezovi i teške odluke jer «svaka uštedena lipa državnog novca velika je kao kuca». Uz socijalnu osjetljivost druga uporišna tocka njezinog govora bilo je pozivanje prisutnih na domoljublje i ponosno isticanje «tko smo i što smo». Pripadnicima stranacke mladeži rekla je da joj ne moraju pljeskati i skandirati, ako smatraju da to ne treba.

"Od vas tražim samo iskrenost, poštenje, cestitost i vjernost HDZ-u. Pocnite se pripremati za izbore. Nabavljajte zastave i pocnite jesti med i voce kako biste bili snažni za još jednu pobjedu, kazala je. Opoziciji je porucila da HDZ i Vlada rade i donose teške odluke dok oni «dijele ministarska mjesta i daju obecanja za koja znaju da ih nece ispuniti».


Podijeli: Facebook Twiter