Nema traga nestalom ribaru iz Rijeke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni treci dan od nestanka spasilacke službe nisu uspjele pronaci rijeckog ribara Emira Gutlica (49), koji je u ponedjeljak oko 18.30 sati pao u more s ribarice "Željka" 12 nautickih milja južno od Rta Kamenjak.

Gutlic, koji je bio zapovjednik ribarice, u ribolov se otisnuo s kolegom ribarom Draganom ?urdevicem. Gutlica je, po navodima njegovog kolege, u more najvjerojatnije povukao konop ribarske mreže. Iako je cuo zapomaganje i odmah pošao pomoci kolegi, ?urdevic nažalost nije uspio pronaci Gutlica te je putem Centra 112 alarmirao sve spasilacke službe.

Iako za njime tragaju pulska i malološinjska pomorska policija te pulska Lucka kapetanija i zrakoplov Obalne straže, nestali rijecki ribar još nije pronaden.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su da se za nestalim ribarom tragalo u srijedu do 17 sati, kada su se s pozicije pretrage vratili brod "Vid" Lucke kapetanije Rijeka i sva plovila koja su bila ukljucena u potragu.

"Akcija potrage za ribarom trajala je ukupno 48 sati i nije dala rezultata, a procjena maksimalnog vremena preživljavanja u moru temperature 15 stupnjeva Celzija je šest sati.

Lucka kapetanija Pula ce i nakon službenog završetka potrage pretraživati podrucje nestanka, u sklopu svojih redovitih aktivnosti.

Podsjecamo da su od trenutka dojave o nezgodi u potragu za ribarom bili ukljucene lucke kapetanije Rijeka i Pula, rijecka i pulska pomorska policija i zrakoplov Obalne straže. Na poziciji pretrage more je mirno, a vidljivost dobra", piše u priopcenju koje potpisuje glasnogovornica resornog ministarstva Marina Halužan.


Podijeli: Facebook Twiter