Nema straha od improvizacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavljanjem dviju radionica pod nazivom Suvremene plesne tehnike, a  pod vodstvom Antonija Lachkyja te Petre Hrašcanec Herceg, u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula, završen je ovogodišnji ciklus plesnih radionica Medunarodnog kazališnog festivala mladih.

Težište spomenutih dviju radionica bilo je na tehnickom osvještavanju tijela i na raznim obrascima plesnih pokreta, odnosno obrascima samoga gibanja. Obradeni su pojmovi cjelovitosti i fragmentiranja, a svaki je polaznik prikazao individualan pristup radu te pokazao kako je usvojio zadano. Tim su se radom polaznici oslobodili straha od improvizacije.

Inace, ovogodišnji plesni dio MKFM-a u šest radionica okupio je 113 polaznika iz Hrvatske, Italije, Austrije, Nizozemske, Španjolske, Njemacke i drugih zemalja. Medu njima su bila svega tri polaznika, a ostalo su bile pripadnice nježnijeg spola.

Polaznici su izrazili veliko zadovoljstvo MKFM-om, od organizacije, radionica do popratnih sadržaja, a voditelj Aleksandar Bancic najavio je i za 2011. ljetne plesne radionice.


Podijeli: Facebook Twiter