Nema preživjelih u padu aviona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nema preživjelih u nesreci putnickog zrakoplova Suhoja, javili su u cetvrtak predstavnici ekipa za spašavanje koji su došli do olupine zrakoplova koji se dan ranije s 50 putnika i clanova posade srušio nedaleko od glavnog grada Indonezije.

- Došli smo do trupa zrakoplova. Pronašli smo tijela poginulih. Nema preživjelih, a tijela bi trebalo evakuirati u petak, rekao je glasnogovornik nacionalne agencije za sigurnost Gagah Prakoso.

Trup superjeta 100 koji je sudjelovao u pokaznom letu u srijedu uocen je u cetvrtak ujutro u planinskom podrucju južno od Džakarte, ostavljajuci malo nade da se pronadu preživjeli.



Putnicki zrakoplov superjet 100 proizveden u ruskoj tvornici Suhoj nestao je u srijedu s radarskih zaslona tijekom pokusnog leta koji je bio dio medunarodne turneje tijekom koje je zrakoplov trebao imati pokusne letove u Kazahstanu, Pakistanu, Mianmaru, Laosu i Vijetnamu.

Više zrakoplovnih kompanija, medu kojima i Aeroflot, vec koriste taj zrakoplov ili su ga narucile. Indonezijski Kartika Airlines kupio je 15 tih letjelica 2011., a Sky Aviation, drugi indonezijski avioprijevoznik, 12.

Suhoj superjet 100 s kapacitetom od 68 do 103 putnika razvijen je u suradnji s Boeingom i talijanskom Finmeccanicom.


Podijeli: Facebook Twiter