Nema predaje - Ivan Jagustin istrčao mini maraton

Iza mene je sto tisuća kilometara - Ivan Jagustin
Iza mene je sto tisuća kilometara - Ivan Jagustin

Mini maraton od 15 kilometara otrčao je Ivan Jagustin na Vodnjanštini u subotu, unatoč lošem vremenu. Taj hrabri Vodnjanac, dragovoljac Domovinskog rata i ratni vojni invalid, od 1996. sudjeluje u svakom većem amaterskom maratonu u Hrvatskoj. Ove godine obilježava 30 godina trčanja, a iza njega je čak 70 velikih i 60 malih maratona te 100 pehara i 350 medalja. Jagustin je startao u subotu kod crkve svetog Blaža u Vodnjanu, prošao Fažanom i Perojem, i vratio se na ishodište.

- Hvala Bogu što sam mogao sve to istrčati. Iza mene je sto tisuća kilometara. U subotu sam htio obilježiti sve što mi se dogodilo u životu i zahvaliti svima koji mi pomažu te poželjeti da im Bog sve to dobro vrati, rekao je Jagustin.

Prije nekoliko godina obolio je od raka kostiju, zbog čega mu je amputirana ruka, no unatoč tome vratio se svojoj velikoj ljubavi - trčanju. Nakon kemoterapija i borbe s teškom bolesti vratio se u život i zaista je, kaže, sretan čovjek te je ovaj maraton posvetio braniteljima i svojoj borbi protiv bolesti.

Njegov moto je "Nema predaje", a trčati je počeo 1983. u Atletskom klubu Istra-Pula i otad je istrčao po deset Zagrebačkih i Plitvičkih maratona, šest maratona Zagreb - Čazma, tri Pazin - Pula, četiri Rovinj - Pula, tri Labin - Pula… Od hrvatske neovisnosti trčao je za Dan državnosti, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Prošle godine Grad Vodnjan proglasio ga je sportašem godine.

- Bila mi je želja istrčati i etapni maraton Pula -Vukovar dok sam još bio u punoj snazi, ali nažalost nisam našao sponzore. Želim poručiti svim teško bolesnim ljudima i invalidima da se ne predaju, jer u životu uvijek ima nade. Mogu biti sretan što sam se vratio sportu unatoč teškoj bolesti, a Bogu mogu zahvaliti na novom životu, zaključio je Jagustin. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter