Nema onecišcenja nakon požara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do požara u Tvornici kamene vune Rockwool došlo je zbog tehnickog kvara na postrojenju za taljenje kamena, utvrdili su ocevidna policijska ekipa i protupožarni inspektor PU istarske u suradnji s vještacima Centra za forenzicko ispitivanje, istraživanje i vještacenje iz Zagreba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 300 tisuca kuna, stoji u policijskom izviješcu.

Prema izvještaju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva, požar je nastao zbog kvara na dijelu postrojenja za proizvodnju kamene vune, a uzroci se utvrduju. Požar je ugašen nakon kraceg vremena, a proizvodnja kamene vune obustavljena je.

Nakon upozorenja Županijskog centra u cetvrtak u 21 sat o požaru na jednom od filtera u tvornici kamene vune inspekcija zaštite okoliša je odmah obavila inspekcijski nadzor na lokaciji tvornice. Što se onecišcenja tice, navode da je na mjernim postajama u Zajcima i Cabarelicima, gdje se mjere granice vrijednosti sumpornog dioksida i sumporovodika, stanje u granicama normale te da su vrijednosti lebdecih cestica u dopuštenim granicama.

Požar je izbio u postrojenju za taljenje kamena oko 20.30 sati u cetvrtak, a odmah su na mjesto dogadaja upuceni labinski vatrogasci. Požar je stavljen pod nadzor u 22 sata, a u potpunosti je ugašen pola sata kasnije. Policija je u petak na opožarenom mjestu obavila ocevid. Prema neslužbenim informacijama, doznajemo da je požar izbio na elektricnim filterima u jednoj od prostorija pogona. Opasnosti od širenja vatrene stihije izvan prostorije nije bilo.


Podijeli: Facebook Twiter