Nema novca za pulsku zaobilaznicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poput procelnika Damira Prhata i pulski gradonacelnik Boris Miletic priznaje da za dovršetak obilaznice Grad trenutno nema financijsku podlogu u proracunu s obzirom na opterecenost drugim velikim projektima.

- Financijski smo napregnuti zbog velikih investicija poput plinofikacije, zbog cega smo dokapitalizirali Plinaru, zbog izgradnje škole na Velom Vrhu, stadiona, obalnog kolektora. Jedini nacin na koji se može nastaviti izgradnja obilaznice je ili novi kredit ili prodavanje imovine, odnosno gradskog zemljišta, zakljucio je gradonacelnik.

Doduše, buduci da se predvidjelo da bi dovršetak prve faze proširenja obilaznice do raskrižja s Medulinskom cestom, odnosno daljnji kilometar nakon prvobitno realiziranog, koštao 30-ak milijuna kuna, jasno je da bi Grad prodao zemljište vrijedno 4-5 milijuna eura, što je u kriznim vremenima, pogotovo gradevinarstva, izuzetno ambiciozno. No, gradska uprava smatra da prodajom zemljišta Pula ne bi bila oštecena, vec bi se radilo o svojevrsnoj trampi.

- Prije nekoliko godina prekinuli smo trend prodaje imovine za tekucu potrošnju, i to se zasigurno nece mijenjati. No, ovako bi jedan oblik imovine, odnosno zemljište, zamijenili drugim, proširenom obilaznicom, cime se prakticki ništa ne bi izgubilo i zadržala bi se vrijednost imovine, najavio je planove gradonacelnik, koji vjeruje da bi se u tekucoj godini mogao odraditi natjecaj za izvodaca i nastaviti s izgradnjom u fazama ukoliko se pronade novac jer su imovinskopravna pitanja u potpunosti riješena.


Podijeli: Facebook Twiter