Nema novca za gradnju Medicinske škole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc optimisticnim najavama županijskih celnika iz travnja 2009., gradnja jedine medicinske škole u županiji još uvijek je tek vizija. Nedavno je pak, sa zakašnjenjem, zapocela obnova prostorija bivše kirurgije u Opcoj bolnici gdje bi se ucenici i njihovi nastavnici uskoro trebali preseliti jer je zgrada u Rižanskoj ulici, stara 50 godina, neuvjetna.

Županijski procelnik za obrazovanje Mladen Dušman izjavio je da imaju spremnu dokumentaciju za gradnju nove škole, ishodena je i lokacijska dozvola, no da povratnih informacija o sredstvima od partnera u ovom projektu - ministarstava znanosti te regionalnog razvoja - zasad nema.

Dodaje i da je Ministarstvo regionalnog razvoja preuzelo na sebe zadatak da dokumentacijom nove škole konkurira za sredstva CEB-a 7, odnosno programa Razvojne banke Vijeca Europe.

- Sve je spremno, samo nedostaje oko 38 milijuna kuna, gotovo u šali kaže Dušman te dodaje da su u razgovorima s predstavnicima ministarstava još ljetos utvrdili da je izgradnja ove srednje škole u Istri prioritet.

Dok ne bude konkretnih informacija o sredstvima, istice on, nastojat ce se u obnovljenim prostorijama bivše kirurgije ucenicima osigurati kvalitetan rad.


Podijeli: Facebook Twiter