Nema napuhavanja proracuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecki gradski vijecnici shvatili su da je vrijeme napuhavanja proracuna prošlo, pa njihovi amandmani nisu mijenjali ukupan predloženi iznos proracuna za sljedecu godinu - nešto više od 226 milijuna kuna. Jedino je dvama gradonacelnikovim amandmanima dodano 400-tinjak tisuca kuna odobrenih u državnom proracunu za dva projekta, ostalim amandmanima novac je samo malo drugacije raspodijeljen.

Skok Racing ostaje bez 20 tisuca kuna, koje su podijeljene Jedrilicarskom klubu Horizont za organiziranje regate i Društvu Naša djeca. Prihod od prodaje zemljišta smanjen je za 2,5 milijuna kuna, koliko ce Grad inkasirati prodajom udjela u tvrtki Cesta Pula, a novi djecji vrtic «Smiješak» dobiva 340 tisuca kuna, po istom principu po kojem potporu dobivaju i ostali vrtici i jaslice u gradu. Mažoretkinje dobivaju 40 tisuca kuna za medunarodni festival u Porecu, a i program potpore za one koji zbog recesije ostanu bez posla u sljedecoj godini nastavlja se s 250 tisuca kuna.

Grad Vukovar dobit ce od Poreca 28 tisuca kuna pomoci za stipendiranje ucenika i studenata, a i za mamografske preglede izdvojeno je 200 tisuca kuna, kao i ove godine, dok je s po pola milijuna kuna uvrštena u proracun priprema dokumentacije za gradnju vrtica i uredenje prostora u suterenu Ucilišta za potrebe udruga mladih. Za isti iznos umanjena je svota predvidena za rekonstrukciju Ulice Mate Vlašica.


Podijeli: Facebook Twiter