Nema mira za Pulu - i ljeti plinofikacija

Ovakve slike Puljane očekuju i predstojećih mjeseci (M. ANGELINI)
Ovakve slike Puljane očekuju i predstojećih mjeseci (M. ANGELINI)

Grad Pula izdao je dozvolu Plinari za građevinske radove u sklopu projekta plinofikacije tijekom ljetnih mjeseci. Dozvola je izdana za izvođenje uzdužnog i poprečnog prekopa prometne površine i uvođenje privremene prometne regulacije na dijelovima Keršovanijeve, Gajeve, Vitezićeve, Kovačićeve i Balotine ulice te Ulice Palazzine i Mornaričkog trga.

U pojašnjenju kažu da se radovi na ovim prometnicama izvode radi plinofikacije područja Radićeve ulice (bivša Omladinska), koju radovi očekuju ujesen, nakon završetka turističke sezone. Grad je dozvolu izdao i za "područje naselja Arena", i to Krčku, Teslinu i Karlovačku ulicu te Ulicu rimske centurijacije.

Ulice oko Mornaričkog trga i Rojca bit će zatvorene po sljedećem planu: dio Keršovanijeve od 10. lipnja do 20. srpnja, dio Mornaričkog trga i Palazzina od 10. lipnja do 13. srpnja, dio Gajeve od 1. do 27. srpnja, dio Vitezićeve i Kovačićeve od 10. lipnja do 13. srpnja te dio Balotine od 1. do 27. srpnja.

U ulicama koje pripadaju području oko Arene radovi će se izvoditi po idućem redu: dio Krčke od 11. lipnja do 5. srpnja, dio Tesline od 11. lipnja do 6. srpnja te od 17. lipnja do 13. srpnja, dio Tesline i Rimske centurijacije od 26. lipnja do 20. srpnja, a dio Tesline i Karlovačke od 4. srpnja do 3. kolovoza.

Iz Grada kažu da se radovi neće izvoditi u turističkim zonama te da su zbog sveobuhvatnosti projekta plinofikacije bili primorani u ljetnim mjeseci dozvoliti radove, pogotovo zato što i kružni tok na vrhu Radićeve ovisi o završetku tog projekta. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter