Nema legalizacije bez ortofoto snimka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najaktualnije pitanje na aktualnom satu sjednice pulskog Gradskog vijeca u ponedjeljak zasigurno je bilo ono Jadranke Cernjul o pristiglim zahtjevima za legalizaciju bespravno sagradenih objekata.

Procelnik za prostorno uredenje Giordano Škuflic odgovorio je da su dosad zaprimili 40-ak zahtjeva za legalizaciju i da se svi rješavaju.

- To znaci da moramo izvršiti uvid u ortofoto snimak u službi Državne geodetske uprave, ali nažalost oni taj podatak još uvijek nemaju, odnosno moramo cekati da u Pulu dode ortofoto snimak, a ne znamo kada ce to biti, iako je vec trebao stici.

Analiziramo one zahtjeve gdje je to moguce, a to su svi oni koji su unutar zadanih gabarita i nije bilo nadogradnje izvan predvidenih granica. Svi ostali moraju cekati ortofoto snimak, rekao je Škuflic.

Najviše je pitanja upuceno direktoru Vodovoda Darku Višnjicu. Tako je Lovorka Tomicic (HDZ) konstatirala da je Vodovod u gubitku trenutno više od cetiri milijuna kuna što je povecanje u odnosu na isti period lani od 63 posto.

Unatoc gubitku pronašli su više od 80 tisuca kuna za donacije, ali nisu našli nacin da primijene niže cijene vode za socijalno ugrožene gradane iako su to bili dužni uciniti po Zakonu o vodama od 1. travnja ove godine.

-  Istina je da smo u šest mjeseci negativno poslovali, ali je najveci promet i prihod ljeti, tako da mi sada stabilno i pozitivno poslujemo. U prvih šest mjeseci gubitak je lani iznosio 2,5 milijuna, a ove godine 4,2 milijuna kuna.

Medutim, u rujnu lani je dobit bila 3,8 milijuna, a ove godine 2,8 milijuna, dok je u listopadu lani bila 1,8 milijuna, a ove godine 2,5 milijuna kuna, rekao je direktor Višnjic.

Obrazlažuci donacije kazao je da je 21 tisuca kuna donirana za poplavljenu dvoranu u Novigradu, 1.500 kuna dobio je MO Veruda, 8 tisuca Caritas, 46 tisuca SSSH, a 6.500 kuna SIK te jedna osoba 420 kuna, što daje oko 84 tisuce kuna.

- Cijena za socijalnu kategoriju definirana je u cjeniku od 29. ožujka i u primjeni je od 1. travnja. Otad nam se javilo desetak gradana koji su tražili takvu cijenu vode, ali mi ne možemo znati njihovu socijalnu situaciju te smo ih uputili u Grad Pulu od kojeg i ocekujemo popis takvih osoba.

Dakle, ta cijena vode za socijalu je aktualna, ali je nitko nije tražio, rekao je direktor Višnjic, na što je vijecnica Tomicic konstatirala da se otežava ionako teška pozicija socijalno ugroženih gradana od kojih se ocekuje da se jave na šalter Vodovoda.

Sergio Stupar (IDS) upitao je pak Višnjica kakvi su planovi firme za 2012. godinu, posebno za radove na magistralnom cjevovodu Valtida - Pula, na što mu je direktor odgovorio da ce treca faza na cjevovodu od Valtide biti gotova do kraja veljace 2012. i te ce radove platiti Hrvatske vode, te u 2012. najavio velike radove u Puli, prvenstveno s ostalim komunalnim poduzecima u Zagrebackoj ulici.


PITALI SU…

Bruno Nefat (NL Plinija Cuccurina): Zašto direktor Vodovoda nije postupio po presudi i vratio Stanka Radulovica na posao?

Darko Višnjic (direktor Vodovoda): Žalili smo se na cjelokupni postupak i donijeto rješenje nije još pravomocno. Kada bude, mi cemo po njemu i postupiti.

Peda Grbin (SDP): Zašto je odmah nakon asfaltiranja Zadarske ulice ona prekopana?

Damir Prhat (procelnik): Nakon zamjene habajuceg sloja asfalta u Zadarskoj ulici, došlo je do propuštanja plina na instalacijama te su se one morale zamijeniti.


Podijeli: Facebook Twiter