Nema istrage o samoubojstvu u Rakovici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu neće voditi nikakav kazneni postupak u vezi s jučerašnjim događajem u Rakovici jer je očevidom nedvojbeno utvrđeno da je Pave Špoljarić počinio samoubojstvo.

- Počinitelj je pucao u više navrata, za nas je ključna informacija da je policija nakon ulaska u kuću pronašla mrtvo tijelo, a budući da se radi o samoubojstvu vatrenim oružjem, to više neće biti predmet kojim bismo se dalje bavili, kazala je županijska državna odvjetnica Gordana Križanić.

Motiv samoubojstva mogao bi stoga ostati nerazjašnjen.

Policija je jutros izvijestila da je jučer zaprimila dojavu 37-godišnjaka iz Rakovice o obiteljskom nasilju. Pave Špoljarić se navodno posvađao s bratom koji je uspio pobjeći, a 36-godišnjak se zatvorio u obiteljsku kuću zajedno sa sestrom Nadom te odbio kontakt s policajcima.

U nekoliko navrata čuli su se pucnjevi iz vatrenog oružja, a nakon pokušaja pregovaranja i ulaska policije u kuću u večernjim satima muškarac je pronađen mrtav te je tijekom noći očevidom utvrđeno da je riječ o samoubojstvu.

U policiji kažu da nisu uporabili oružje i da nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju rasvjetljavanja drugih okolnosti ovog događaja.

Još nije utvrđeno je li Nada Špoljarić bila zatočena ili je dragovoljno ostala s bratom u kući.

Načelnik Policijske postaje Slunj Nenad Katić sinoć je na upit je li točno da je Pave Špoljarić pucao na brata Igora odgovorio da je do pucnjave došlo kada se policija odazvala pozivu na dojavu o obiteljskom nasilju. Pucnjava je bila nasumična, u vrijeme kada je policija pokušala intervenirati, rekao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter