Nema Hrvata u zarobljenom konvoju na Golanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski vojnici nisu bili u konvoju UN-ovih promatrača koji su sirijski pobunjenici zarobili u blizini Golanske visoravni, potvrdili su u srijedu Ministarstvo obrane (MORH) i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

UN je objavio da je skupina oko 30 naoružanih boraca u srijedu zarobila dvadesetak pripadnika mirovne misije UN-a na Golanskoj visoravni na granici između Sirije i Izraela te da je poslan tim koji bi trebao riješiti situaciju.

Na snimci objavljenoj u četvrtak na internetskoj stranici Youtube, muškarac koji kaže da pripada brigadi "Mučenici Yarmouka" rekao je da konvoj neće biti pušten dok se snage lojalne sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu ne povuku iz sela Al Jamla. 

Hrvatska vlada nedavno je donijela odluku o njihovu povlačenju iz promatračke misije, jer im je sigurnost ugrožena nakon napisa u međunarodnom tisku kako je Hrvatska navodno prodavala oružje pobunjenicima protiv predsjednika Assada.

Hrvatski kontingent u promatračkoj misiji UN-a na Golanu (UNDOF) broji 97 ljudi, a osim hrvatskih i austrijskih u misiji sudjeluju i vojnici iz Indije, Japana i s Filipina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter