Nema dogovora sa susjedom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Susjed je u neposrednoj blizini naše kuce postavio ploce od salonita koje sadrže azbest, a moja supruga ima zdravstvenih problema i zbog prašine i sitnih cestica koje se dižu s ploca više ne može normalno disati i boraviti u našem dvorištu, obavijestio nas je Silvio Conte, Talijan s prebivalištem u Funtani, ogorcen što opcinske vlasti i komunalni redari nisu intervenirali i uklonili otpad iz susjedova dvorišta.

- Taj isti susjed uz našu ogradu gomila stare stvari i zakrcuje nam pristupni put. Slucaj smo prije dvije godine prijavili Inspektoratu za zaštitu okoliša i u više se navrata obracali Opcini Funtana, ali ništa nije ucinjeno, rekao je Conte.

Kako nam je ispricao, on i supruga Renata Krajcer šest mjeseci u godini provode u Funtani, ali im odmor u Istri sve manje pricinjava zadovoljstvo jer vecinu vremena provode u traženju pravde po sudovima i drugim institucijama.

Inspekcija za zaštitu okoliša u Pazinu izašla je na teren i zakljucila da ploce trebaju biti propisno uklonjene. Procelnik Opcine Funtana Andrea Štifanic kaže: - Upoznati smo s cijelim slucajem. S Contijevim susjedom Milanom Zovicem i Opcina ima problema. Vodimo dva sudska spora zbog bespravno izgradenih terasa i nadstrešnica dijelom na javnoj površini... Ne možemo koristiti silu, sada treba cekati sudsko rješenje.

- Vec sam uklonio dio ploca, onoliko koliko sam mogao. Ako mi daju novac ili kredit da ploce napravim od nekog drugog materijala ja cu to i uciniti, ali za sada za to nemam sredstava, rekao nam je u telefonskom razgovoru Zovic.


Podijeli: Facebook Twiter