Nema ambulante u kojoj je potpuno prekinut posao

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)

Štrajk liječnika, medicinskih sestara i tehničara ulazi u drugi tjedan, a rezultata još nema. Iz Ministarstva zdravlja, doduše, danas je stigao novi poziv sindikatima na socijalni dijalog - pozvani su na sastanak sutra u Ministarstvo, a za sutra je najavljen i moguć nastavak kolektivnog pregovaranja.

Nove pregovore sindikata i ministra očekuju i zaposlenici pulske bolnice, gdje, prema riječima dr. Ivice Fedela, zamjenika sanacijske upraviteljice, ni danas nije bilo ambulante u kojoj je potpuno prekinut posao.

- Svi su pacijenti primljeni i pregledani, prema naputku ministra, a samo je u ponekoj ambulanti onima kojima nije ugroženo zdravlje dan novi termin za pregled ili pretragu. Prema našim podacima, nijedan se pacijent nije žalio ovih dana na uslugu. Mi u Ravnateljstvu nismo zaprimili nijednu žalbu, niti pacijenata niti zaposlenika u vezi eventualnih pritisaka na radnike koji sudjeluju u štrajku, kaže dr. Fedel.

U ostatku zemlje, međutim, pritisaka na štrajkaše ima itekako, tvrde sindikati. Jedna vrsta pritiska je, kaže dr. Edoardo Giudici iz Štajkaškog odbora u Općoj bolnici u Puli, i medijsko prepucavanje o plaćama liječnika. (D. PALIBRK)

OPŠIRNIJE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter