Nekretnine u Rovinju i Vrsaru među najskupljima u HR

Arhiva
Arhiva

Prema upravo objavljenoj analizi oglasnika Njuškalo, po cijenama nekretnina u veljači na listi najskupljih gradova i mjesta u Hrvatskoj prednjači Dubrovnik s 3.430 eura po četvornom metru stambenog prostora, dok visoke cijene drže istarski gradovi Rovinj i Vrsar. Tako četvorni metar stambene površine u Rovinju stoji 2.233 eura, dok u Vrsaru ima prosječnu vrijednost od 2.166 eura. 

Kvadrat stambenog prostora u Puli procjenjuje se na 1.360 eura, dok je godinu dana ranije cijena četvornog metra iznosila 1.332 eura. 

Cijene nekretnina u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Istarskoj županiji, doživjele su prema analizi oglasnika Njuškalo blagi porast. Cijene stanova najviše su porasle u Splitu i Zagrebu, ali i u Puli, gdje je kvadrat stana skuplji 3,4 posto nego prije. Prema podacima Njuškala vrijednost nekretnina u Istarskoj županiji u posljednjih godinu dana porasla je za 3,51 posto te je u veljači 2017. iznosila 1.581 eura po četvornom metru. U istom mjesecu godinu dana ranije vrijednost kvadrata iznosila je 1.527 eura po kvadratu. Analiza prodanih kuća u Istarskoj županiji pokazuje da su kupci platili u prosjeku 1.535 eura po kvadratnom metru kuće, odnosno 1.630 eura po kvadratu stana. Istraživanje Njuškala provedeno na uzorku od 166 tisuće nekretnina, pokazuje kako cijene nekretnina u Hrvatskoj u veljači 2017. godine pokazuju blagi oporavak prema istom mjesecu prošle godine i prema prosincu prošle godine. Pad cijena u odnosu na siječanj 2011. godine je osam posto. (D. GRAKALIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter