Nekretnine Purisa na prodaji s 29 posto popusta

 (Srecko NIKETIC/CROPIX)
(Srecko NIKETIC/CROPIX)

Za desetak dana, točnije 8. srpnja, na Trgovačkom sudu u Rijeci održat će se peta javna dražba na kojoj će se prodavati nekretnine Puris u stečaju. U ponudi je 27 nekretnina koje se nude za ukupno 14,8 milijuna eura.

To je 11,5 posto manje od tražene vrijednosti na četvrtoj dražbi, odnosno 29 posto manje u odnosu na cijene iz prve dražbe. U prva dva navrata ponuđene su nekretnine po početnoj cijeni, u trećem pokušaju su snižene 15 posto, a u četvrtom za 10 posto.

Među ponuđenim najveći iznos traži se za tvornicu stočne hrane, vinski podrum i okolno zemljište u Pazinu - čak 2,4 milijuna. S iznosom od dva milijuna eura slijedi mesna industriju u Svetom Petru u Šumi, koja je do rujna 2015. u zakupu tvrtke Valipile. Inače, ova tvrtka je ranije iskazala interes za kupnju nekretnina koje koristi, ali još nije izašla sa svojom ponudom na dražbama.

Na petoj dražbi ponuđeno je i 17 farmi u raznim krajevima Istre, klaonica krupne stoke u Pazinu, više mesnica i skladišta, poslovne zgrade u Osijeku i Bjelovaru te obiteljska kuća u Osijeku. Međutim, iako su mnoge nekretnine ponuđene na prodaju, one su dane u zakup do rujna ove godine, a jedino je farma Loke u Pazinu u zakupu do listopada 2016. (P. G.)

 


Podijeli: Facebook Twiter