Nekoliko savjeta za cvršce grudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako starimo gravitacija sve jace djeluje na naša tijela, a osobito na onaj dio za koji želimo da što duže ostane uzdignut. Dodamo li tome dojenje, na grudima ce se brzo primijetiti posljedice. Osim plasticnih operacija i upitnih lijekova, postoji nekoliko toga što možete uciniti same da bi vam grudi što duže ostanle cvrste.

Pocnite na vrijeme
Kao i lice, i grudi valja poceti njegovati na vrijeme, što znaci još u mladosti. To je jedini nacin da se bez ozbiljnih posljedica po njihovu ljepotu prevladaju najosjetljivija razdoblja u životu žene - trudnoca i klimakterij, a nježna koža na njima ostane meka i njegovana. Poslije 35. godine ili nakon trudnoce neophodno je pojacati brigu o grudima. Stoga svakih 15 dana na grudi, ali i podrucje iznad njih, ukljucujuci i vrat, nanesite hranjivu masku na bazi kolagena i elastina. Prethodno kožu dobro ocistite. Masku ostavite da djeluje 20 minuta, a zatim je isperite s mnogo mlake vode. Korisna je za dohranjivanje kože i održavanje i tonusa grudi

Gimnastika svaki dan
Svakoga dana, približno 10 minuta, preporucljivo je izvoditi gimnasticke vježbe namijenjene jacanju mišica grudnoga koša i tako sprijeciti opuštanje grudi. Sjednite prekriženih nogu, ruke podignite u visini ramena. Šake isprepletite i položite na zapešca, a zatim ruke pomicite prema tijelu. Vježbu ponovite 30 do 40 puta, relativno brzo. Preporucljivo je i bavljenje sportom, osobito plivanjem, veslanjem i, ne zaboravite, leda držite uspravno i dok sjedite i dok stojite.

Masaža
Svakodnevno biste u kožu grudi trebali umasirati posebnu kremu za njegu tog dijela tijela, a to je izvrsna prilika za laganu masažu, što ce omoguciti bolje upijanje kreme i poboljšati mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu. Masirajte vršcima prstiju, barem pet minuta. Kretnje moraju biti nježne i polagane, odozdo prema gore. Osobitu pažnju obratite na bradavice i areole. Uvijek nosite grudnjak od prirodnoga materijala (pamuka ili svile), udoban i tocne velicine.

Tuširanje
Jaki mlaz vode iz tuša osvježit ce i ucvrstiti grudi. Važno je da mlaz vode pomicete od sredine grudnoga koša prema pazusima, te da voda bude mlaka ili hladna, ako to možete podnijeti.

Dobar grudnjak
Bez "držaca" grudi bi se prerano opustile, pa ga moraju nositi i djevojke i žene. Imate li malene grudi, možete izabrati lagani grudnjak (uvijek od pamuka ili svile), no za krupnije grudi neophodan je onaj cija košarica obuhvaca cijele grudi, te ih dobro pridržava. Tri su osnovna pravila pri izboru grudnjaka: košarica mora biti odgovarajuce velicine, naramenice dovoljno široke da se ne urezuju u ramena, a pojas oko leda dovoljno velik da ne steže.Kad birate grudnjak, pazite na velicinu košarica, te dužinu pojasa što se spaja na ledima. Kako biste znali koji vam tocno odgovara, morate znati svoje mjere i to: obujam ispod prsiju, te obujam grudi (zbog velicine košarice). Najbolje je da u prodavaonici isprobate nekoliko grudnjaka.


Podijeli: Facebook Twiter