Neki to vole vruće u petak u Puli

'Snježna kraljica' (D. ŠTIFANIĆ)
'Snježna kraljica' (D. ŠTIFANIĆ)

U petak, 22. prosinca, s početkom u 22 sata, u klub Uljanik stiže legendarna pop grupa koja je žarila i palila 80-ih i 90-ih, Neki to vole vruće iz Zagreba.

Riječ je o grupi koja je karijeru započela sredinom osamdesetih kada su pjesmama “California” i “Teška vremena” unijeli pravo osvježenje na tadašnju glazbenu scenu, da bi singlom “Jeans generacija” ujedinili sve štovatelje urbanog pop zvuka što im je osiguralo visoko mjesto u povijesti glazbe ovih prostora.

Svojom pojavom osuvremenili su pop zvuk ovih prostora, plijenivši vrhunskom produkcijom na tragu rokerske agresivnosti, koja se od samih početaka oslanjala na visoke kriterije zapadne produkcije, dobivši naklon kako glazbenih sladokusaca tako i glazbenih urednika, a svojom spontanošću i iskrenošću u autorskom izrazu, Šomi i Džimi imali su veliki broj obožavatelja diljem ex YU.

Uz spomenute singlove “California”, “Teška vremena”, “Jeans generacija”, objavili su sveukupno sedam studijskih albuma, ostavivši još puno evergreena (“Kakva noć”, “Medu moj i šećeru”, “Reci da”, “Snježana” i dr.) koji i nakon tri desetljeća, i dalje drže visoki nivo te su i dan danas iznimno slušani i popularni.

U Pulu uz originalne članove, ikone osamdesetih - Džimija i Šomija, stiže i izvrstan bend, te je izvjesno kako Pulu, 22. prosinca, očekuje odličan koncertni. Poslije koncerta slijedi veliki 80s party.

Ulaznice se u pretprodaji mogu pribaviti u Caffe baru Bass, Rock baru Mimoza i klubu Uljanik. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter