Neke sudačke odluke protiv nas su poprilično čudne

Šime Gregov (D. ŠTIFANIĆ)
Šime Gregov (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon više od četiri godine nogometaši Istre 1961 nalaze se na samom začelju prvoligaške karavane. Premda su se, izuzmemo li dvije posljednje sezone koje su okončali na respektabilnoj šestoj poziciji na ljestvici, "zeleno-žuti" često borili za ostanak u društvu najboljih, uvijek je tijekom te borbe nakon 4. listopada 2010. godine bila barem jedna momčad koja im je gledala u leđa. Tako je bilo sve do nedjelje, a onda su Puljani porazom u Zadru pali na poziciju s koje se niže ne može pasti, osim u Drugu ligu. Normalan je to slijed događaja u situaciji kad se na pobjedu čeka punih 11 kola, kad svi oko tebe svako malo svoj konto "podebljaju" trobodom, a "zeleno-žuti" stupaju u ritmu poraz-remi.

Novu "nulu", već 11. u ovoj sezoni, Puljani su upisali u derbiju začelja odigranom na zadarskim Stanovima. Kraj ogleda dvojice Igora na trenerskim klupama daleko je zadovoljniji dočekao Štimac, dok je Pamić samo mogao čestitati domaćinu na zasluženoj pobjedi. O suđenju odmah poslije utakmice nije želio trošiti riječi, pa se tako nije ni dotaknuo detalja u 14. minuti koji je umnogome usmjerio njezin tijek. Naime, nakon jednog kontakta između Terkeša i Bastosa, koji je svjetlosnim godinama bio udaljen od prekršaja, sudac Tihomir Pejin pokazao je na "bijelu točku" i pritom crveni karton pokazao - Šimi Gregovu.

- Sve se praktički dogodilo na par metara ispred suca Batinića koji je stajao iza našeg gola. On je licem u lice mogao vidjeti igrače koji su bili u duelu i dolazili prema njemu, bio je tu i linijski sudac koji je sve vidio sa strane, a i glavni je bio neposredno iza. Dakle, pokriveni su bili svi mogući kutovi, kao da su imali kameru na terenu i stvarno mi nije jasno kako se to moglo dogoditi - rekao je nakon jučerašnjeg rekuperacijskog treninga, još uvijek u nevjerici, Šime Gregov.

- Stekao se dojam kao da je glavni sudac dosudio penal tek kad mu je to signalizirao sudac iza gola, nakon čega je Pejin pet puta pitao Batinića je li siguran da je prekršaj napravio igrač s brojem dva, a ovaj mu je to potvrdio. Čuo sam to i ništa mi nije bilo jasno, jer sam bio šest-sedam metara udaljen od mjesta gdje se odvijala sporna situacija. Pokušao sam reagirati, rekao sam da je posrijedi greška, no glavni sudac nije uopće želio pričati sa mnom, nije me niti pogledao, samo mi je pokazao crveni karton. Mi igrači stvarno ne znamo što se to događa i zašto, ali neke sudačke odluke protiv nas u posljednjih nekoliko utakmica su bile poprilično čudne. Ne znam što će biti na sljedećim, ali time se ne smijemo zamarati. Nadam se da ćemo se do Osijeka nekako posložiti. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter