Nekadašnji osnovci ponovno "okupiraju" Korzo i Uljanik

Organizacijski odbor susreta generacija
Organizacijski odbor susreta generacija

U subotu se održava dugo iščekivano drugo izdanje velikog susreta generacija "Kako je dobro vidjeti te opet", kojim se obilježava 30. godišnjica "male mature" nekadašnjih pulskih osnovaca rođenih 1971. i 1972. godine. Organizatori su u četvrtak, na posljednjoj u nizu konferencija za novinare, pozvali da im se pridruže i svi prijatelji koji su zajedno s njima nekad išli u osnovnu školu, družili se poslije nastave na Korzu i zajedno navečer izlazili, dakle svi bivši školarci rođeni između 1968. i 1974.

- Prošlogodišnji je susret, osmišljen za generaciju rođenu 1970. i 1971, okupio više od 1.500 sudionika koji su se u odličnoj atmosferi prepoznavali, izmjenjivali sjećanja, družili i zabavljali do ranojutarnjih sati, rekao je član organizacijskog odbora i nekadašnji učenik OŠ II. puljskog partizanskog odreda Dean Buić.

Uz njega su program predstavili Koraljka Nikolić, Ester Glavan Peruško, Barbara Fornažar, Daniele Kumar, Rudi Crnović i Bojan Stojimirović koji je posebno za ovu prigodu stigao iz Beograda.

Prema planu organizatora, okupljanje je zakazano u 19 sati na dvama parkiralištima. Nekadašnji učenici škola II. puljskog partizanskog odreda, Vladimira Gortana, 43. istarske divizije te Bratstva i jedinstva mogu parkirati ispred Rojca. Bivši osnovci iz škola s druge strane grada, kao što su Ive Lole Ribara, Nevena Kirca i druge, istovremeno će moći svoje automobile ostaviti na parkiralištu na Karolini. Kartice na ulazu trebaju uzeti, ali parkiranje će za njih biti besplatno. Dvije će grupe, jedna preko Monte Zara, a druga preko Kandlerove, krenuti prema Osnovnoj školi "Moša Pijade" (današnja OŠ Centar), gdje je druga točka okupljanja. Svi će zajedno, zatim, produžiti na Korzo, gdje u 20 sati počinje druženje uz glazbu i vanjski šank koji će caffe bar Glam prirediti posebno za njih s ponudom čiketa, bambusa, banana i piva, koji su se nekad pili, po prigodnim cijenama.

Oko 22 sata predviđen je odlazak prema klubu Uljanik, gdje će zabava biti nastavljena uz DJ-a Kedžu, izbor hitova iz razdoblja kad su ovi nekadašnji teenageri izlazili te povoljna "generacijska pića".   

- U slučaju kiše izostat će defile kroz grad i okupit ćemo se u 20 sati na Korzu. Zahvaljujemo svima koji su nam izašli u susret, Gradu Puli i Pulaparkingu, caffe baru Glam i klubu Uljanik te Glasu Istre, TV Novi Pula, Radio Puli i Radio Giardinima, koji nas konstantno prate, kazao je Buić, napominjući da im je namjera učiniti susret "Kako je dobro vidjeti te opet" tradicionalnim. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter