Nekadašnji direktor Simsona uhicen u Italiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bijeg i višegodišnje skrivanje 52-godišnjeg Puljanina Dragana Šugara, nekadašnjeg direktora tvrtke Simson, osudenog na cetverogodišnju zatvorsku kaznu zbog prijevara u gospodarskom poslovanju, okoncano je njegovim uhicenjem proteklog petka u Padovi.

Talijanski mediji izvijestili su da su Šugara, okrivljenog za više stotina tisuca eura teške prijevare, karabinjeri uhitili u stanu u kojem je živio. Odveden je u ekstradicijski pritvor, gdje ce cekati izrucenje hrvatskim vlastima. Talijanski mediji navode da je odbjegli Puljanin u Padovi bio vlasnik trgovine vocem i povrcem te se ponašao kao uzorni gradanin.

Županijski sud u Puli potvrdio nam je da je nalog o raspisivanju tjeralice izdan 25. kolovoza 2006. godine.

Kljucni dijelovi poduže optužnice teretili su ga da je 21. srpnja 1998. neistinito predocio odgovornoj osobi pulske podružnice Kaptol banke uspješno poslovanje svog trgovackog društva i pekarskog obrta Oreste Gasparini, a sve u cilju ishodovanja kratkorocnog kredita u visini od 500.000 kuna. Kao osiguranje priložio je akceptni nalog za koji je znao da se nece moci naplatiti, cime se okoristio za 515.596 kuna. Takoder, na slican je nacin 13. veljace 1998. uspio isposlovati kredit od tri milijuna austrijskih šilinga, odnosno 1,5 milijuna kuna, kod banke Zveza bank iz Klagenfurta koje nije vracao. Ispostavilo se da je Zveza bank tom transakcijom oštecena za 1.132,872 kune.

Simson je devedesetih godina u vrlo kratkom roku postao svojevrsno pulsko trgovacko carstvo sa šest prodavaonica od kojih su dvije bile u užem središtu Pule. No, tvrtka je zbog nepodmirenih dugovanja, kako prema dobavljacima tako i prema bankama, propala. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter