Nekadašnja škola u Grimaldi uređuje se zbog prenamjene u Centar izvrsnosti


Zgrada nekadašnje škole u Grimaldi uređuje se zbog prenamjene u Centar izvrsnosti. Radi se o projektu uređenja i opremanja prostora škole koja je davno ostala bez učenika, u kojem će ubuduće nadareni učenici iz cijele Istre s mentorima, vrhunskim stručnjacima iz raznih područja unapređivati znanja i usvajati nova izvan sustava redovitog obrazovanja, kaže načelnik općine Cerovlje Emil Daus.

Od zgrade nekadašnje škole u Grimaldi, na jednom od najljepših vidikovaca u Istri ostali su samo vanjski zidovi i nedavno obnovljen krov. Zbog novih potreba uklonjena je stara, drvena međukatna konstrukcija, a uklonjen je i stari pod u prizemlju. Postavljena je nova betonska međukatna konstrukcija, na kojoj će se sada ciglenim pregradama rasporediti prostor. Uklonjena je i dotrajala građevinska stolarija koja će se zamijeniti novim PVC prozorima.

Ukupna vrijednost radova, započetih sredinom srpnja u izvedbi radnika tvrtke GIP iz Karojbe te pod stručnim nadzorom tvrtke Vema-ing iz Pićna, procijenjena je na 291 tisuću kuna, od čega Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU-a putem Programa podrške regionalnom razvoju osigurava 179 tisuća kuna, a putem Fonda za razvoj brdsko-planinskih područja za financiranje provedbe kapitalnih projekata od interesa za razvoj općine osigurano je 106 tisuća kuna. Završetak ove faze radova očekuje se koncem rujna.

(M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter