Neka vam gledaju u noge!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mnogim ženama carape nisu niti na kraj pameti kad kupuju odjecu i modne dodatke, pa se na kraju njihov odabir najcešce svodi na najjednostavnije - crna ili u boji kože koje nemaju nikakvu estetsku i vizualno zanimljivu funkciju.

Ove jeseni i zime stvari ce se promijeniti. Naime, dizajneri su za sezonu posebnu pažnju posvetili carapama i stvorili zaista zanimljive primjerke koji ce oduševiti kako vas tako i one koji ih ugledaju na vašim nogama.

Ipak, koliko god moderne takve carapne bile, mi vam savjetujemo da pripazite na uzorak s obzirom na gradu nogu. Ako ste idealne grade tada vam je dozvoljeno sve, no ako niste i ne znate što odabrati, evo smjernica. Okomite pruge vizualno izdužuju nogu, vodoravne skracuju i cine ju širom. Isto je i s uzorcima. Sitni uzorak idealan je za mršavice kako bi donekle bio u skladu s ostatkom.

Najobicnijim carapama možete se poigrati i sami, a odlicne efekte stvorit cete ako u "hobby" ducanima kupite šljokice koje se mogu našivati. Duge jesenje noci, puno strpljenja, uska igla i mnoštvo šljokica i stvorit cete cudo.

Dizajneri su se osim šljokicama poigravali prugama - poput Jean Paul Gaultiera koji nudi i onu mrežastu verziju mnogima toliko omiljenu. Marni je u kvadraticima, Balenciaga crna klasika, dok nas McQueen razveseljava vrlo uocljivim crveno-crnim nijansama.

www.moda.hr


Podijeli: Facebook Twiter