Neka u Tinjan dodu i policija i porezna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pozivam policiju i poreznu upravu da dodu u Opcinu Tinjan, svi neka izvole doci, da se utvrdi da se radi pravno, da se demantiraju neistine i laži, kazao je nositelj vladajuce nezavisne opcinske liste, bivši tinjanski nacelnik, a sada potpredsjednik Županijske skupštine Vlado Ivetic na konferenciji za novinare koju je sazvao tinjanski nacelnik Mladen Rajko.

- Celnici tinjanskog IDS-a ne mogu se pomiriti s time da je Mladen Rajko iz Kringe tinjanski nacelnik, dok vijecnica Mirjana Fabris neistinama i lažima želi srozati sve što smo napravili u proteklih sedam godina, nastavio je Ivetic dodavši da cvrsto stoji iza odluka opcinskog vijeca i nacelnika Rajka koji je, kaže, naslijedio teško stanje u opcini zbog zastoja investicija.

- Konferenciju smo sazvali zbog informacija koje su pocele kružiti u medijima, a nemaju veze s cinjenicnim stanjem, kazao je tinjanski nacelnik Mladen Rajko reagirajuci ponajviše na clanak objavljen pod naslovom "Policija cešlja tinjansku upravu" u Glasu Istre, ali i dosadašnje "destruktivno djelovanje oporbe".

- Od policijske uprave dobili smo zahtjev da usmeno obrazložimo sve vezano za projekt škole u Jakovici, pretpostavljam zbog dotadašnjih medijskih napisa, što smo i ucinili. Ali policija nije bila u zgradi opcine, odnosno nije "cešljala" tinjansku upravu, ustvrdio je Rajko.

Demantirao je oporbenu IDS-ovu vijecnicu Mirjanu Fabris o tome da je opcinsko poslovanje istraživala Porezna uprava, vec da je bila rijec o redovnoj godišnjoj reviziji. Opovrgnuo je takoder opasku oporbe da se školska zgrada u Jakovicima u opcinskom vlasništvu rekonstruira bespravno, jer "zasigurno ne bi bili dobili IPARD projekt da dokumentacija nije bila cista".  (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter