Neka radi tko želi raditi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tražimo da vec ovog tjedna Vlada Republike Hrvatske donese novu uredbu o radnom vremenu trgovina koja ce vrijediti za turisticku sezonu, rekao je župan Ivan Jakovcic na konferenciji za novinare koju je održao u podne ispred Augustovog hrama u Puli zajedno s istarskim gradonacelnicima i nacelnicima, te predstavnicima Obrtnicke komore. Konferenciju su zajedno sazvali kako bi Vladi uputili zahtjev da se svim trgovinama omoguci cjelodnevni rad nedjeljom i blagdanima.

Župan je zatražio od Vlade da prepusti opcinama i gradovima odluku o radnom vremenu trgovina za razdoblje do 1. studenog. On smatra da, ukoliko se takva odluka ne donese, trgovine ove godine mogu ocekivati do 20 posto manji promet, što ce utjecati na smanjenje proracuna i placa. Jakovcic je napomenuo da je vrlo veliko nezadovoljstvo primjetno u kampovima gdje ima nekoliko tisuca gostiju koji ne mogu doci do osnovnih živežnih namirnica jer su trgovine zatvorene.
"Turisticka sezona je lošija nego lanjska, a sada sami sebi zabijamo golove, umanjujemo prihode i onemogucujemo rad onima koji žele raditi. Naše je opredjeljenje - pravo na rad!", zakljucio je župan.


Podijeli: Facebook Twiter