Neka postane istarski Giro ili Tour

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da jedna od najuglednijih biciklistickih utrka na ovim prostorima, ranije poznata kao "Jadranska magistrala", a posljednjih osam godina realizirana kao "Istarsko proljece", ostane na toj, a moguce i višoj razini, nemjerljivi trud su uložili istarski biciklisticki zanesenjaci.

Vrijednu sportsku manifestaciju koja se itekako uklapa u turisticko-promidžbene planove, prepoznali su i Grad Umag, Turisticka zajednica grada Umaga te hotelijerska tvrtka Istraturist. Potvrdeno je to i na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali umaški gradonacelnik Vili Bassanese, direktorica Turisticke zajednice grada Umaga Sanda Bravar-Radizlovic te biciklisticke "alfe i omege", Ivica Gržinic i Vinko Poloncic u ime organizatora te priredbe.

- Raduje me da ce Umag biti domacin priredbe koju podupiru i ostali subjekti, poput Istraturista i gradske Turisticke zajednice. Želja nam je da to ne bude jednokratna smotra u našoj, ali i u drugim sredinama, odnosno da to bude i doslovno postane istarski Giro ili Tour. Zato ce Grad, uz materijalnu, pružiti i svaku drugu potporu organizatoru - rekao je gradonacelnik Vili Bassanese.

- Na proteklih osam utrka "Istarskog proljeca" koje je u medunarodnom kalendaru UCI-ja s drugom kategorijom, nastupili su brojni velikani s biciklistickih staza Europe. Utrka se boduje za europski Tour, a s obzirom na to da se održava poslije pripremnog razdoblja mnoštva biciklisticke elite, tu su mnoga znana imena poput Jaroslava Popovica koji je 2003. bio treci na talijanskom Giru, a dvije godine kasnije najbolji mladi natjecatelj na Tour de Franceu, Norvežanin Boasson Hagen, Danac Michael Rasmussen dvostruki etapni pobjednik francuskog Toura, potom Borut Božic, Radoslav Rogina i drugi, istaknuo je Vinko Poloncic.

- Mišljenja sam da u Istri nismo ucinili sve kako bi se ona pretvorila u biciklisticku "košnicu" sportaša tog tipa koji naprosto vape za ovim podnebljem i prednostima za sve vrste aktivnosti i realizaciju svekolikog programa koji se odnose na taj sport, kazao je Ivica Gržinic. (Mijat GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter