Neka organizatori Outlooka vrate nešto zajednici


- Treba pohvaliti nastojanja Grada Pule da privuče manifestacije poput Outlooka, pogotovo što se ove godine poboljšala organizacija čemu su pridonijele i gradske tvrtke kvalitetnim servisiranjem sudionika i sigurnosti organizacije. Drago nam je da su ljudi uspjeli realizirati svoje smještajne kapacitete, prodati svoju robu i uslugu, ali postoje sugestije kako poboljšati organizaciju, ali i kako bi Grad imao direktnih financijskih učinka, rekli su Zrinsko Kajfeš i Ivica Butorac, predsjednik i tajnik pulskog ogranka HDZ-a, na konferenciji za novinare.

Pulski HDZ-ovci smatraju nedopustivim da se organizatoru koji ima veliku materijalnu korist daje upotreba zemljišta uz minimalnu naknadu. Pogotovo kada se to uspoređuje s Puljanima kojima Grad naplaćuje visoke zakupe za poslovne prostore, štandove, terase ili stolove na tržnici, a pritom su istaknuli i ilegalne taxi prijevoznike tijekom Outlooka koji su oduzimali posao taksistima koji uredno tijekom cijele godine plaćaju koncesije, poreze i prireze.

Također je naglašena potreba uređenja prostora oko Arene.

- Vladajući nisu prihvatili naš amandman za uređenjem stepenica na sjevernoj strani Arene, a potom ništa nisu učinili sa svojim projektom. Postoje u Europskoj uniji sredstva za očuvanje kulturnog identiteta, ali izgleda da su vladajućima u Istri prioritet jedino vinske ceste. Dovoljno je skoknuti do Verone i vidjeti kako se to radi jer Pula nikad neće biti brendirana kao nekakav "plus" već joj je od antike do danas brend Arena, rekao je Kajfeš. (Napisao i snimio G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter