Neka mi se osuši desna ruka ako zaboravimo Slavoniju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanović ponovno je danas odbacio kritike da Vlada šteti Slavoniji novom statističkom podjelom Hrvatske na dvije regije, a Slavoncima je poručio - "Neka mi se osuši desna ruka ako zaboravimo Slavoniju".

Premijer je na početku sjednice Vlade zlonamjernima i zlokobnima ocijenio optužbe da će Slavonija zbog nove podjele dobiti manje novca iz EU-fondova, ustvrdivši da takvim tvrdnjama dvije stranke nastoje napakostiti jednom dijelu Hrvatske".

"Neka mi se osuši desna ruka, ako zaboravimo Slavoniju", poručio je Milanović citirajući biblijski psalam.

"Nećemo je zaboraviti. Učinit ćemo sve i iskoristiti sve potencijale da se izvuče iz krize gospodarstva i krize neodgovorne, populističke i huškačke politike, koja gura Slavoniju od EU-a", poručio je premijer.

Ponovio je kako je podjela Hrvatska na dvije statističke regije u hrvatskom interesu, te ustvrdio da će Hrvatska idućih godina "hvatati" prosjek EU-a i pritom imati na raspolaganju ogromna sredstva, čija će realizacija ovisiti samo o organiziranosti njezinih političara.

Komentirajući tvrdnje da će regija kontinentalne Hrvatske zbog Zagreba ubrzo dostići 75 posto europskog prosjeka BDP-a po glavi stanovnika i time izgubiti mogućnost korištenja EU fondova po povoljnim uvjetima, Milanović je ustvrdio da bi za ostvarenje tih nerealnih prijetnji Hrvatska u nekoliko slijedećih godina morala imati kineske stope gospodarskog rasta.

Drago mi je da su naši politički konkurenti toliki optimisti, ali to se neće dogoditi, istaknuo je Milanović i poručio Slavoniji da je Vlada neće zaboraviti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter