Nejasno je li Mubarak živ ili mrtav

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz Egipta stižu posve oprecne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila vijest da je Mubarak klinicki mrtav, a to su potom opovrgli vojni izvori i njegov odvjetnik.

Agencija MENA javila je, pozivajuci se na lijecnicke izvore, da je Mubaraku prestalo kucati srce te da su lijecnici proglasili klinicku smrt nakon neuspjelog pokušaja oživljavanja.

Mubarakov odvjetnik Farid el Deeb izjavio je za jednu lokalnu TV postaju da je svrgnuti egipatski predsjednik u komi, ali još uvijek živ, te da su pokušaji oživljavanja ipak bili uspješni, a tu vijest su potvrdili i vojno-sigurnosni izvori.

Državna televizija je najavila da ce službena izjava o Mubarakovom stanju biti dana vrlo skoro.

Zasad se samo pouzdano zna da je Mubarak u vojnoj bolnici u Kairu nakon što je pretrpio srcani i moždani udar i pao u komu te da je disao uz pomoc aparata.

Mubarak (84) je imao niz ozbiljnih zdravstvenih problema otkako je zbacen s vlasti u veljaci prošle godine. Bio je u medicinskom krilu civilnog zatvora Torah otkako je 2. lipnja osuden na doživotni zatvor zbog svoje uloge u ubijanju prosvjednika.

Mubarakovo zdravlje je predmet nagadanja tijekom vecega dijela posljednjih godina njegove 30-godišnje vladavine. Na sudenje je u sudnicu dovožen na bolnickim nosilima mada nije bilo jasno od cega boluje.


Podijeli: Facebook Twiter