Neizvjestan početak gradnje hotela Rovinj

Futuristički hotel u povijesnoj jezgri
Futuristički hotel u povijesnoj jezgri

Iako je još 2008., uz proteste javnosti, Gradsko vijeće usvojilo detaljni urbanistički plan zone hotela Rovinj, podno vidikovca crkve sv. Eufemije, na njegovom mjestu, naočigled ne samo građana Rovinja već i njihovih gostiju još zjapi rupa.

U Gradskom odjelu za prostorno planiranje i izdavanje akata za gradnju kažu da ipak ima pomaka, jer je za hotel u studenom 2011. izdana lokacijska dozvola.

Ivana Šoljan, koja zastupa tvrtku Hotel Rovinj, kaže da je lokacijska dozvola postala pravomoćna tek u jesen 2012.

- Nakon dobivanja lokacijske dozvole podnijet ćemo zahtjev za građevinsku dozvolu. Budući da će dokumentacija uskoro biti kompletirana očekujemo da ćemo do ljeta imati građevinsku dozvolu, kaže Ivana Šoljan.

U proljeće 2011., kada smo zadnji put pisali o hotelu, Ivana Šoljan nam je rekla da su se na financijskom tržištu pogoršale prilike, pa je otežano dobivanje kredita. Ipak, tada je najavila početak gradnje za jesen 2011.

Budući da do gradnje nije došlo ni prošle godine pitali smo je jesu li investitori, američki biznismen Gavin Susman i iseljenik iz Australije Puljanin John Brajkovich osigurali potrebna sredstva.

Po njenim riječima oni bi mogli pronaći financijska sredstva za gradnju, ali prije toga valja dobiti građevinsku dozvolu.

U svakom slučaju, čini se da će i ova godina proteći bez početka gradnje hotela Rovinj. (A. POKRAJAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter