Neizvjesnosti oko proracuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog zastoja ulaganja u proizvodne pogone te stambenu gradnju i dogodine ce izostati prihodi poput komunalnog doprinosa ili onih od prodaje gradevinskog zemljišta pa ce zasigurno biti problema sa slaganjem proracuna za 2010. godinu, izjavio je labinski gradonacelnik Tulio Demetlika za aktualnog sata na posljednjoj sjednici Gradskog vijeca.

Odgovarajuci na upit Jasmine Gruicic (SDP), koja je primijetila da po isteku propisanog roka (15. studeni) vijecnici još nemaju prijedlog proracuna za iducu godinu, gradonacelnik je kao razloge sporijeg kreiranja blagajne naveo i cekanje na smjernice Ministarstva financija. Istaknuvši da je važno proracun donijeti do kraja godine, prvo citanje tog dokumenta najavio je za 8. prosinca. Pozvao je pritom mjesne odbore koji to još nisu ucinili da dostave svoje programe gradskoj upravi.

Gradski skupštinari prethodno ce, i to za iduceg ponedjeljka, raspravljati o novom, trecem rebalansu proracuna. Demetlika je, ponukan interesom Klaudija Korve (HSU) o božicnim poklon-bonovima za umirovljenike, podvukao da u kresanju proracunski stavaka socijalni program nece biti diran.


Podijeli: Facebook Twiter