Neizvjesne utakmice u Domu sportova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Polako se spušta zastor na prvo kolo 23. izdanja malonogometnog turnira Moja ulica, moja ekipa 2011 - Suzuki Motortech, a uzbudenja na parketu Doma sportova "Mate Parlov" smjenjuju se skoro istim tempom kako se mijenjaju glavni akteri.

Da se utakmica igra do posljednjeg sudackog zvižduka, mogli su se na svojoj koži uvjeriti pulski hakleri okupljeni u ekipi Alma d.d., koji su prakticki triput dobivali dobivenu utakmicu.

Naime, u ogledu protiv labinskog MNK Terminala, u kojem su papirnate prognoze bile na strani njihovih protivnika, prvi dio riješili su u svoju korist golovima Nježica i Igora Dobrile. Dva gola prednosti držala je Alma d.d. do osam minuta prije kraja susreta, a tad je nadu Labinjanima vratio Poldrugovac.

Cinilo se da ce ta nada biti varljiva jer se rezultat nije mijenjao, a semafor je pokazivao da se treba igrati još samo dvije sekunde. Na pulskoj klupi vec su lagano slavili prolazak u drugo kolo, no "terminalci" su brzo izveli aut i Kešetovic je sa sirenom zatresao mrežu.

Šok i nevjerica u redovima Alme d.d. brzo su morali biti potisnuti jer se trebalo fokusirati na kaznene udarce, a i tu su Puljani brzo došli u prednost nakon što je Mohorovic zapucao prvi sedmerac. Trebalo je sad samo biti precizan, no to je bilo lakše reci nego uciniti i Paliska je u trecoj seriji zaustavio udarac Žmaka te je Kešetovic još jednom produžio život Labinjanima.

Stiglo se tako i do pete serije u kojoj je Dobrila bio precizan za Almu d.d., dok je na drugoj strani Krajinovic zaustavio sedmerac Poldrugovca za konacni, teško izboreni trijumf pulskih haklera.

Nakon susreta za one s jakim živcima stigao je još jedan "medugradski" ogled u kojem se porecka Palestra lako obracunala s vodnjanskim CB Dinom. Porecani, kojima je ovo bilo drugo pojavljivanje na ovogodišnjoj "Ulici" jer su aktivni bili i u pretkolu, brzo su svoju vecu igracku kvalitetu pretocili u opipljivu prednost, cime su ubili svaku neizvjesnost i u potpunosti demoralizirali svoje protivnike, koji su na kraju još i dobro prošli sa samo devet lopti u svojoj mreži.

Porecke strijelce predvodio je s tri gola Davor Dobrila, koji je s dva pogotka postignuta u pretkolu protiv Castelnuova stigao do brojke pet, poravnavši se tako na vrhu liste topnika sa Šijancem Peršicem te Cusmom Pletikosom i Puhom iz ekipe Jaši.

Uslijedio je potom ogled iskustva i mladosti, dvoboj izmedu veterana Galižane okupljenih u ekipi Tubus Stari grad i golobradih pulskih haklera koji su cinili ekipu Neko iz mase.

Premda se veci dio susreta odvijao pred njihovim golom, cvrsti galižanski bedem odolijevao je svim napadima, da bi osam minuta prije kraja sijevnula brza kontra koju je pogotkom okoncao Glavaš. S tim se rezultatom ušlo u posljednju minutu, a onda je 47 sekundi prije kraja poravnao Šabic i još je jednom pobjednika odlucivala "lutrija sedmeraca".

Tu su Puljani bili smireniji, za razliku od rutiniranih Galižanaca koji su od tri sedmerca zapucali dva i to ih je koštalo preseljenja u gledalište. (I. CEROVAC)


Prvo kolo

Galvanizacija Lovric - Acapulco Rijeka 1:7
Mali petak Pizzeria Tivoli - Arne Peruški 4:0
MNK Terminal Labin - Alma d.d. 5:6 (2:2-7m)
Palestra Porec - CB Dino Vodnjan 9:1
Tubus Stari Grad - Neko iz mase 2:3 (1:1-7m)
MNK El-stil juniori - Metis 2:3

Drugo kolo
Potpican '98 AD Tokic juniori - MNK El-Stil 4:3


Podijeli: Facebook Twiter