Neftci - Dinamo 0:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U uzvratnom susretu drugog pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je u Bakuu odigrao 0:0 protiv Neftcija i tako sacuvao tri gola prednost iz prve utakmice igrane u Zagrebu. "Modri" ce u trecem pretkolu igrati protiv finskog prvaka HJK Helsinkija koji je u dvije utakmice deklasirao velški Bangor City. Prva utakmica na rasporedu je u Helsinkiju 26. ili 27. srpnja, a uzvrat je za tjedan dana u Zagrebu.

Hrvatski nogometni prvak bez suviše stresa je odradio gostovanje u Bakuu izborivši plasman u trece pretkolo Lige prvaka. Dinamo nije odigrao pretjerano dojmljivu utakmicu, medutim pitanje ukupnog pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno.

Dinamo je ušao u utakmicu ozbiljno i koncentrirano, postavio se cvrsto i vrlo brzo je postalo jasno kako ce domacin teško do iznenadenja. Neftci je najavljivao hrabru i napadacku igru, no ništa od toga nismo vidjeli. Jedinu ozbiljniju priliku prvak Azerbajdžana je imao u 11. minuti kada je Abudulajev opasno zaprijetio iz slobodnog udarca, no Kelava je bio spremna. Dinamo je takoder u prvom dijelu imao jednu ozbiljniju priliku, no udarac kapetana Badelja u 21. minuti Stamenkovic je sjajno obranio.

U nastavku utakmice Dinamo je bio daleko konkretniji stvorivši pet izglednih prilika, nažalost niti jedna lopta nije završila u mreži domaceg sastava. Prvo je opasno zaprijetio Krstanovic u 46. minuti, sedam minuta kasnije pucao je Beqiraj, da bi u 57. minuti Sammir uzdrmao vratnicu. Brazilski veznjak bio je nadomak gola i u 69. minuti no njegov slobodnjak sjajno je obranio srpski vratar, veceras uvjerljivo najbolji igrac u domacim redovima.

NEFTCI: Stamenkovic - Meklikov, Amirdanov, Silva, Georgievski (od 84. Seidov)- Abišov, Rodriguinho (od 6. Imamverdijev), Abdulajev (od 46. Qulijev), Flavinho - Mpenza, Nasimov.

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez - Badelj, Leko, Alispahic (od 71. Kovacic), Sammir (od 89. Calello) - Beqiraj (od 72. Rukavina), Krstanovic.


Podijeli: Facebook Twiter