Nefat: Ako ne izađete na izbore neće doći do promjena

Bruno Nefat (A. POKRAJAC)
Bruno Nefat (A. POKRAJAC)

- Kako se približavamo kraju predizborne kampanje moram naglasiti nekoliko ključnih trenutaka ovih izbora. Ponajprije, opet se stvara utisak postojanja samo dvije opcije koje mogu nešto učiniti u Županiji. S pozicije vlasti daju se nevjerodostojna obećanja o budućim investicijama. Šakom i kapom obećava se otvaranje novih radnih mjesta, kao da je Županija doista sposobna utjecati u svakoj gospodarskoj situaciji. Vjerujete li u to?, upitao je građane kandidat Ladonje za župana Bruno Nefat.

Po njemu većina građana u takvo što ne vjeruje, ali vjeruje da je zaslužila bolje od onoga što ima. Teško je vjerovati da će nas iz rupe izvući oni koji su nas u to gurnuli.

- U takvoj izbornoj utrci ja vam kao kandidat za župana ne mogu obećati ništa više od onoga što ste vi, građani, spremni platiti vašim novcem. Razvoj ove zajednice bit će naposljetku naplaćen iz vašeg rada jer nam nitko neće ništa pokloniti. Svako spektakularno obećanje znači više poreza, naknada i doprinosa te veće zaduženje. Ja ne želim raspolagati vašim novcem tako da vas ne pitam u što biste ga utrošili, rekao je Nefat, naglasivši da za to postoji efikasan alat kao što je e-referendum, kojim građani mogu ostvariti svoje izvorno pravo odlučivanja.

- Osobno ne smatram da Županija s proračunom od 300 milijuna kuna treba biti nositelj zapošljavanja, već mora bolje koristiti vlastite ljudske potencijale, a s nositeljima gospodarskog razvoja zaključiti sporazum "mi vama poticaje i olakšice, a vi građanima nova i dugoročna zaposlenja". Živimo u sustavu u kojem uglavnom sve zavisi i tome koliko ste energije uložili i kako ste se zaštitili da vam je netko ne oduzme.

Ja kao župan mogu pomoći da svoju energiju ne rasipate uzalud, već da vam se dobar ulog dobrim vrati. Na kraju vas pozivam na izbore. Ako ne sudjelujete, ni na koji način neće doći do promjena, zaključio je Nefat. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter