Neefikasnost još jednom došla do izražaja

BEZ POGOTKA PROTIV MAĐARA - Roko Zvonimir Strika (M. GAVRAN)
BEZ POGOTKA PROTIV MAĐARA - Roko Zvonimir Strika (M. GAVRAN)

Ako se po jutru dan poznaje, nogometaši Istre 1961 neće na svom trećem nastupu na Istria Winter Cupu treći put zaigrati u finalu. Naime, finalnu vizu izborit će pobjednici skupina, a uspon na tron skupine A "zeleno-žuti" su poprilično kompromitirali porazom na otvaranju novigradsko-umaškog turnira od mađarskog drugoligaša Gyirmota. Kad se zna da se u ovom društvu još nalazi trenutno vodeća momčad Prve slovenske lige Olimpija, to stavlja dodatni uteg na pleća Puljana koji su u srazu s mađarskim predstavnikom još jednom iskazali svoju najveću ovosezonsku boljku - neefikasnost.

- Istina, neefikasnost je i dalje prisutna - složio se Andrej Panadić, trener Istre 1961. - Bili smo triput sami pred golmanom i nismo zabili. U tim trenucima igrači jednostavno moraju biti malo više "cool", trebaju biti samouvjereni i željeti zabiti taj gol, ali to je nešto što se tiče njihove osobnosti i što sami moraju probati ispraviti. I ova utakmica je potvrdila da nam nedostaje pravi napadač i očekujem da se u narednih sedam dana nešto riješi po tom pitanju.

Izuzmemo li ogled protiv fažanske Mladosti koju su svladali s minimalnih 1:0, "zeleno-žuti" su u preostala tri ogleda protiv nižerazrednih momčadi donekle uspjeli zamaskirati nedostatak klasične špice ponajviše zahvaljujući Bouhni i Repiću, koji su zajedničkim snagama na prijateljskim susretima postigli sedam pogodaka. Međutim, već protiv Zavrča nije se uspjelo izboriti ništa više od remija, a sada protiv Gyirmota belgijski Marokanac nije zaigrao, Splićanin je pomaknut dalje od mađarskog gola i po prvi put tijekom ovih priprema igrači Istre 1961 nisu zatresli protivničku mrežu, što je dovelo do prvog poraza u 2016. godini. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter