Nedžad Hodžic ponovno na celu BDSH-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na redovnoj izbornoj skupštini Bošnjacke demokratske stranke Hrvatske (BDSH), održanoj u prostorijama Novinarskog doma u Zagrebu, povjerenje clanova za funkciju predsjednika ponovno je dobio dosadašnji predsjednik Nedžad Hodžic, koji nije imao protukandidata.

Hodžic je izjavio da je BDSH na politicku scenu stupio prije dvije godine, a kao stranka lijevog centra pred nadolazece izbore planiraju suradivati sa strankama slicne provenijencije. O tome hoce li to rezultirati suradnjom s Kukuriku koalicijom odluku ce, kazao je, uskoro donijeti Glavni odbor stranke.

- Nakon promjena Ustavnog zakona i uvodenjem dodatnog prava glasa za pripadnike manjina i nama se otvorila velika mogucnost da uz manjinskog kandidata izademo i s vlastitom listom. Najvjerojatnije ce se kandidati BDSH-a naci na listama u 8. izbornoj jedinici, kao i na teritoriju Grada Zagreba, kazao je Hodžic.

Na Skupštini su, medu ostalim, za potpredsjednike stranke izabrani Hilmija Šabic, Nizama Curanovic, Osman Dželil i Sead Ramcic, a imenovani su i predstavnici Nadzornog i Glavnog odbora te Casnog suda.


Podijeli: Facebook Twiter