Nedoumice oko radnih dozvola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski poduzetnici koji posluju u Istri sastali su se u HGK-u Županijskoj komori s predstavnicima lokalne vlasti i institucija da bi riješili nedoumice vezane uz Zakon o strancima, koji je na snazi o pocetka godine, a zbog cijeg lošeg tumacenja Rusi teško dolaze do dozvola za boravak i rad u Hrvatskoj. Stoga se s nestrpljenjem ocekuje objava provedbenih propisa kojima bi se regulirao postupak i detaljnije definirali uvjeti za izdavanje dozvole, stoji u priopcenju Županijske gospodarske komore koje potpisuje tajnik Damir Sirotic.

Rusima su takoder pružene informacije o uvjetima poslovanja u Hrvatskoj. Jasna Jaklin Majetic, predsjednica Županijske gospodarske komore, rekla je da je cilj sastanka pružiti poduzetnicima što više objektivnih informacija i uputa. To trebaju uciniti institucije koje su zadužene za rješavanje statusnih i poslovnih pitanja stranih državljana. Pritom je pozvala poduzetnike da koriste sustav i usluge HGK-a vezane uz sva pitanja o poslovanju te ih pozvala da se ukljuce u rad strukovnih organizacija u ovoj regionalnoj komori i da zajedno s ostalim poduzetnicima pridonesu zaštiti svojih poslovnih interesa.

Sastanku su prisustvovali te obecali pomoc poduzetnicima nacelnik Odjela za upravne poslove Policijske uprave istarske Edi Puhar, procelnica Podrucnog ureda Porezne uprave Pazin Ingrid Žudih Koroman, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Loredana Crnkovic, procelnik Županijskog odjela za održivi razvoj Josip Zidaric i procelnik Županijskog odjela za gospodarstvo Alen Damijanic. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter