Nedostaju semafori u Ulici Jurja Žakna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ulica koja iz smjera Kauflanda ide prema Valturskoj (penje se k Valturskoj, a to je Jurja Žakna, na mjestu križanja s Divkovicevom ulicom, tocno na uglu gdje se grade novi POS-ovi stanovi), postoje tri prometne trake koje slijepo završavaju tocno u kutu zelene površine ispred buducih stanova.

Valja napomenuti da se sve pretvara u dvije uske trake koja su sad dodatno sužene radovima u cijeloj dužini do vrha ulice i spoja s Valturskom.

Vec godinama se jako oprezno tuda vozimo jer, uz nestanak te trece trake, tuda se i skrece ulijevo pa je vožnja tom sada jako prometnom cestom (a bit ce još i više jer dolaze novi stanovi), izuzetno opasna!

Pitam se hoce li se u sklopu gradnje novih stanova na tom raskrižju konacno urediti i Ulica Jurja Žakna? Ako se prirodan tijek, ravan dio ulice od smjera Kauflanda k Valturskoj ne popravi i ne regulira širina ulice, bit ce to nocna mora za sve buduce stanovnike novih zgrada, plus što to jest za sve brojnije stanovnike postojecih višekatnica (plus mnoštvo djece koja tu zbrkanu cestu na ovom dijelu pokušavaju prijeci iduci s igrališta kucama).

Mišljenja sam da se zbog koncentracije velikog broja stanova i ljudi na tom prostoru ipak treba, možda cak i semaforom, riješiti taj problem nekad ne tako prometne ulice, a danas preopterecenog i opasnog raskrižja. (Ivan Hrvatin, Pula)


Podijeli: Facebook Twiter