Nedjeljom trgovine rade do 14 sati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od ovog vikenda pocinje provedba stavka Zakona o trgovini kojim se ureduje da prodavaonice od 1. lipnja do 1. listopada mogu raditi i nedjeljom, i to do 14 sati.
Kako smo istražili, u Puli ce tu mogucnost iskoristiti sve velike trgovine i hipermarketi, radeci do maksimalno dopuštenih 14 sati, a isto radno vrijeme ce imati i one manje, kvartovske trgovine.
Osim rada nedjeljom, neke ce trgovine svoje radno vrijeme produljiti i tijekom tjedna: tako ce Mercator od ponedjeljka do subote raditi od 8 do 21 sat, kao i pulske Plodine. Pevec ce raditi od 8 do 21, nedjeljom od 8 do 14, a Bricostore od 8 do 21 sat tijekom tjedna, a nedjeljom od 9 do 14. Market Billa radit ce od ponedjeljka do subote od 7 do 21.30, a nedjeljom od 7 do 14 sati. Dulje od ostalih bit ce otvoren jedino Kaufland koji od pocetka lipnja, od ponedjeljka do subote radi od 6 pa do cak 24 sata, dok ce nedjeljom raditi od 7 do 14. Na pitanje do kada ce ovako raditi, Dražen Butorac, voditelj marketinga Kauflanda, veli da se nada da ce ovakvo radno vrijeme zadržati tijekom cijele sezone.
Radnom nedjeljom kupci ce, izgleda, opet doci na svoje, a mi ih podsjecamo da ce nedjeljom biti otvoreni i kiosci Glasa Istre, i to oni u sklopu Kauflanda, Getroa, unutar marketa Grga te ispred Lidla.
No, kupce valja podsjetiti i na to da ce tijekom lipnja prodavaonice zbog blagdana biti zatvorene cak triput: na Tijelovo 11. lipnja, Dan antifašisticke borbe 22. lipnja i Dan državnosti 25. lipnja. Zatvorene ce tada biti i pekare, stoga dan ranije kupite štrucu kruha više.


Podijeli: Facebook Twiter