Nedjelja u znaku Vespe - kraljice motocikala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U starogradskoj jezgri na Trgu Vela šterna u nedjelju ocekuju brojne vozace i ljubitelje Vespi iz cijele regije, Hrvatske, Slovenije, Italije pa i Bosne i Hercegovine, Srbije i Madarske.

Nova buzetska manifestacija "Vespa - kraljica motocikala" pocinje u 12 sati okupljanjem vespista na trgu u centru starog grada, gdje imaju rezervirano parkiralište.

Tvrtka Moto Box Nežic predstavlja nove modele Vespi iz grupacije Piaggio. Na štandu Policijske postaje Buzet izložit ce se najnoviji uredaji i aparati s posebnim naglaskom na prevenciju u prometu motociklima.

U 15.30 sati u Buzet dolaze sudionici prvog medunarodnog Alpe Adria kupa - Vespa championshipa. Nakon starta u Kopru, natjecatelji ce se poredati u podnožju starog grada na sjevernom ulazu kod klaonice gdje ce u 16 sati sudjelovati u brdskoj utrci, ispitu ubrzanja na 200 metara.

"U 17 sati krece promenadna vožnja natjecatelja do Trga Vela šterna. Slijedi izložba Vespi svih generacija, izbor najatraktivnije Vespe, izbor najvozacice, najmladeg sudionika...", najavio je novinar Radio Zone Luka Pavletic. U 19.30 sati proglasit ce se pobjednik medunarodnog Vespa championshipa, a susret se nastavlja zabavnim programom.

"Vlasnik novog pansiona Vela šterna na starogradskom trgu Zdravko Curic, ustupio je svoj prostor za Vespa bar. Svi vespisti na Velim vratima, kao znak dobrodošlice, dobit ce kupon za besplatan Vespa meni "mortadelu na kockice" i pice", porucio je na konferenciji za novinare Robert Marušic, direktor Radio Zone, koja uz pomoc Mjesnog odbora Stari grad priprema brojne sadržaje.

Projekt se realizira bez kotizacije i ulaznica, u suradnji s Vespa klubom Istra i nacionalnim savezom udruga i vespista Vespa klubom Hrvatske iz Medulina, uz podršku Grada Buzeta, Turisticke zajednice i niza sponzora, ukljucujuci Glas Istre kao medijskog pokrovitelja.


Podijeli: Facebook Twiter