Nedi i Tei Zlatna šparuga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Konoba Malo selo i njene šefice kuhinje Neda Marušic i Tea Marušic Cindric okrunile su se titulom "Zlatna šparuga 2010" na istoimenom gourmet natjecanju koje vec sedmu godinu za redom održava kao uvertira u tradicionalnu feštu "Ottava" ili velike šparugade u Kaštelu.

Drugo mjesto i Srebrna šparuga pripalo je gostima iz Slovenije, Domaciji Butul iz Manžane kraj Kopra, koju su predstavljali Tatjana i Crt Butul, dok su trece mjesto i Broncanu šparugu osvojili Antonio Agnoletto i Ernesto Calaon iz agroturizma Bacco e Arianna iz talijanskog gradica Vo kraj Padove. Predstavnice Malog sela, ujedno i domacina susreta, osim ocjena strucnog žirija, osvojile su i specijalnu nagradu publike koja je njihov biftek prekriven usitnjenim šparugama ocijenila najboljom delicijom veceri.



- Šparuge su nam u ustima ostavile lijepi gorki okus, ali nadam se da ocjene nece našim natjecateljima isto ostaviti gorak okus u ustima jer su jer su razlike u bodovima vrlo male. U želji da se napravi što bolje, može se i pogriješiti. Negdje je falio okus šparuge, negdje je panceta bila pre "crocante", negdje je palenta bila malo suha… Ali pokazali smo razlicitost jela koja se mogu pripremiti od šparuga, nisu to bile samo fritaje vec smo imali široki spektar jela, od juhe do mesa sa šparugama, rekao je Drago Orlic, idejni zacetnik i spiritus movens ovog susreta.


Podijeli: Facebook Twiter