Nedešćina stipendiju daje svima koji se jave na natječaj

Stipendisti Labina
Stipendisti Labina

U Gradu Labinu i Općini Sveta Nedelja upriličen je jučer prijem za najbolje stipendiste. Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za proračun i financije, Marijom Kadoić Balaško, primio je 31 studenta i 7 učenika, najboljih među najboljima, onima koji su svojim izvanrednim rezultatima zaslužili, dodatnu - nagradnu stipendiju.

Isplativa investicija

Tom je prigodom istaknuto da se Labin ponosi svojim stipendistima koji su postigli izvrsnost, a veliki broj nagrađenih studenata potvrđuje da su ulaganja u znanje najisplativija investicija koja će doprinijeti perspektivi grada.

 Istaknuo je da je upravo na inicijativu studenata izmijenjen Pravilnik o stipendiranju te da je želja svih imati grad sa što većim brojem obrazovanih kadrova koji će jednog dana preuzeti odgovornost za upravljanje i razvoj lokalne sredine.

Demetlika je iskazao ponos i zadovoljstvo, kazavši im da su upravo oni najbolji ambasadori grada.

- Imati mlade ljude koji ulažu u sebe da bi bili uspješni, za svaku je pohvalu. Očekujemo vas nakon studija u Labinu jer nam nedostaje radne snage, poručio im je gradonačelnik.

Od 500 do 550 kuna

Puna vijećnica uspješnih stipendista bila je i u Nedešćini. Prigodni prijem na koncu godine organizirali su načelnik Gianvlado Klarić i predsjednik Vijeća, Mladen Vlačić.

Načelnik je izrazio zadovoljstvo što čak 98 posto stipendista redovno završava godinu. Dodao je kako su oni ponos i promicatelji općine te kako samo znanjem i ulaganjem u sebe, vode ka boljitku i prosperitetu.

Spomenimo još da je nagradna stipendije dodijeljena u visini redovne stipendije. Za studente 750 kuna u Labinu, dok je u Općini Sveta Nedelja ona 50 kuna manje. Učenici u Labinu dobivaju 550 kuna, a u općini Sveta Nedelja i u ovom slučaju 50 kuna manje. Dodajmo još da Sveta Nedelja stipendiju daje svima koji se jave na natječaj. (A. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter