Nedešćina: Jedinstvo Omladinac u stečaj zbog duga

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Dok labinski Rudar muku muči s pronalaskom nove uprave, njihovi susjedi iz Nedešćine još su u goroj situaciji. Nakon ispadanja iz Treće HNL zapad, Jedinstvo Omladinac je očito "ispao" iz igre i kod nove lokalne vlasti, koja nema pretjeranih simpatija prema klubu, pogotovo prema situaciji u kojoj on ima ogromna dugovanja.

Riječ je o 600 tisuća kuna poreznog duga koji se vuče već nekoliko godina, ali i o prijetnji novih dvjestotinjak tisuća minusa, također poreznog, nakon što rješenje poreznog nadzora postane pravomoćno.

Epilog je to prijave klupskih "dobročinitelja" u dva navrata Poreznoj upravi, koja je izlaskom na mjesto događaja utvrdila da klub radi izuzetno transparentno, ali bez plaćanja poreza na sudačke i delegatske naknade, liječničke usluge, usluge snimanja… No, pitanje je tko to uopće u Trećoj HNL, ali i u nižim ligama radi.

Dolaskom nove struje na vlast, predvođene sadašnjim načelnikom Gianvladom Klarićem, krenulo se u raščišćavanje situacije u klubu. Od svih ljudi iz Uprave načelnik je zatražio da stave svoje mandate na raspolaganje njemu, a ne Skupštini koja ih je izabrala, da bi uopće krenuo u pokušaj rješavanja novonastale situacije.

Članovi Uprave kluba na čelu s predsjednikom Dariom Miletićem to su i učinili, a prije nekoliko dana održan je zajednički sastanak članova sad već bivše Uprave (koja nikad nije razriješena) i predstavnika svih stranaka s područja općine Sveta Nedelja.

Na sastanku se govorilo o nekoliko rješenja, a većina političke elite zalaže se da klub ode u stečaj te da se osnuje nova udruga koja bi krenula "od nule", odnosno iz najnižeg ranga natjecanja. S tim se nikako ne slažu ljubitelji nogometa, igrači i cijelo rukovodstvo, što nam je potvrdio i sportski direktor Serđo Miletić.

- Sam njihov prijedlog znači ne samo da klub kreće od nule u financijskom smislu, već i u onom igračkom, pa bi tako u godini kad slavimo deset godina kluba trebali igrati u Drugoj ŽNL, kaže Miletić. "To je za nas potpuno neprihvatljivo i mogu otvoreno reći da bi takav potez izazvao trenutno gašenje seniorskog pogona u Nedešćini. Govorim to nakon što smo obavili sastanak s igračima - nitko od njih neće ostati u klubu ako on ode u najniži rang. Klub ima mogućnost funkcioniranja kao i dosad, bez ikakvih problema može igrati u Prvoj ŽNL i iskreno se nadam da će nova vlast pronaći način da spriječi odlazak u najniži rang.

Otvoreno mogu reći da smo mi raznoraznim igricama u prva tri kola proljetnog dijela prvenstva režiranim suđenjem izbačeni iz Treće HNL zapad, a također i da smo jedini klub u Istri koji je imao porezni nadzor, iako i svi drugi rade ne samo poput nas, već i puno, puno lošije. Na nama je da sad održimo skupštinu kluba, podnesemo izvješća i damo mandate na raspolaganje te da o ostalim lažima koje ovih dana možete čuti damo i službeno priopćenje sa svim relevantnim podacima i činjenicama." (R. FONOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter