Neda Šainčić Pilato prva žena na čelu Vijeća Vižinade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neda Šainčić Pilato iz SDP-a jednoglasno je na konstituirajućoj sjednici Vijeća općine Vižinada izabrana za predsjednicu Vijeća. Ona je ujedno prva žena, ali i prva predstavnica talijanske nacionalne zajednice koja predsjeda Općinskim vijećem Vižinade. Potpredsjednici Vijeća su nezavisni Maksimilian Ritossa i Alen Laković s liste IDS-a. Do izbora predsjednice sjednicu je vodio Boris Šumberac iz Ureda državne uprave u Istarskoj županiji.

Potpredsjednici Ritossa i Laković

Prema izvješću Mandatno-verifikacijske komisije, u Vijeće općine Vižinada na ovim lokalnim izborima izabrani su Marko Ferenac, Neda Šainčić Pilato, Oliver Arman, Martina Dobrilović, Bojan Rosić i Vesna Radešić s liste SDP-a, Alen Laković, Dario Baldaš, Karin Radešić i Đordano Fatorić s liste IDS-a te Maksimilian Ritossa s kandidacijske liste grupe birača. Budući da je Marko Ferenac izabran za općinskog načelnika, a Oliver Arman za njegova zamjenika pa im je po sili zakona mandat u Vijeću stavljen u mirovanje, umjesto njih vijećnici su Laura Kešac i Mauricio Poropat s liste SDP-a.

- Velika mi je čast što mi je ukazano takvo povjerenje. Ponajprije jer dolazim iz redova starih vijećnika kao izvanstranački kandidat, a potom i zato što sam pripadnica talijanske nacionalne zajednice, što samo uvećava čast koja mi je povjerena. U obavljanju dužnosti želim doprinijeti da rad Vijeća ne bude vezan isključivo za zakone, Statut i Poslovnik, već i uz dobru praksu koja uvažava različite stavove i ravnopravan dijalog svih vijećnika, neovisno pripadaju li vladajućoj većini ili oporbi. Nadam se da ću u svom budućem radu imati podršku svih 11 vijećnika, da ćemo raditi u timu s jednim ciljem, a to je dobrobit i razvitak naše općine, rekla je Šainčić Pilato. Naglašava da će u svako doba biti na raspolaganju vijećnicima koji joj se slobodno, s prijedlozima i primjedbama mogu javljati i na e-mail kako bi se odluke, zaključci, ali i rasprave bolje pripremili.

Redoviti na sjednicama

Vijećnicima je čestitao općinski načelnik Marko Ferenac koji ih je pozvao na slogu, zajedništvo i razumijevanje, ali i redovito prisustvovanje sjednicama kako bi svojim konstruktivnim prijedlozima i raspravama doprinijeli bržem razvitku općine Vižinada. Čestitao je i predsjednici, prvoj ženi i pripadnici talijanske nacionalne zajednice na čelu vižinadskog Vijeća. Njegov zamjenik Oliver Arman pridružio se čestitkama uvjeren da će novo Vijeće na čelu s predsjednicom doprinijeti boljitku cijelog područja općine. (M. RIMANIĆ)SadržajVijesti


Podijeli: Facebook Twiter