Necu se ispricati, to je pritisak na sudbenu vlast

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik i sudac zagrebackog Županijskog suda Ivan Turudic izjavio je u utorak da se nece ispricati zbog odnosa prema bivšem predsjedniku Sabora Luki Bebicu kojega je tijekom svjedocenja na sudenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu ukorio rijecima da se ponaša pristojno jer nije u Saboru.

- Necu se ispricati, nemam razloga za to. Niste valjda ocekivali da cu se ispricati zbog svojih rijeci u sudnici? Predsjednik Sabora si je uzeo za pravo ono što mu ne pripada, kazao je Turudic novinarima okupljenima ispred sudske zgrade na Zrinjevcu. Dodao je da je rijec o još jednom pritisku na sudbenu vlast koji nije dobar ni za koga.

Sucevu ispriku u ponedjeljak je zatražio Bebicev nasljednik na celu Sabora Boris Šprem koji je u pismu predsjedniku Vrhovnog suda ustvrdio da je Turudic svojim rijecima uvrijedio najviše predstavnicko tijelo.

- Predsjednik Sabora me je bespredmetno napao zbog jedne recenice koju sam rekao u sudnici i koja je potpuno izvadena iz konteksta, kazao je Turudic pojašnjavajuci da je zadaca predsjednika sudskog vijeca osiguravanje reda u sudnici.

Pojasnio je da je Bebic negodovao zbog pitanja USKOK-ove tužiteljice i pritom vrlo impulzivno reagirao, zbog cega ga je, tvrdi, morao upozoriti da nije u Saboru nego u sudnici gdje vrijede drugacija pravila.


Podijeli: Facebook Twiter